Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Puratos ontvangt €1 miljard financiering voor zijn Cacao-Trace programma

24 sep. 2021

Eind 2021 hebben we €1 miljard aan financiering binnengehaald van een groep privés investeerders. De eerste actie zal zijn om ons unieke Cacao-Trace programma verder te ontwikkelen. Dit programma helpt cacaoboeren hun inkomen te verhogen door chocolade van hoge kwaliteit te produceren via een verbeterd ontwikkelingsproces.

We bevinden ons nu op een hoogtepunt in de geschiedenis van het Cacao-Trace-programma. We hebben net 1 miljard euro aan financiering binnengehaald van een groep privé investeerders, geleid door Barings.

Deze zal gebruikt worden op lange termijn om de aankoop van meer Cacao-Trace gecertificeerde cacao, rechtstreeks van de boeren, te financieren. Dit zal onze samenwerking met de lokale gemeenschappen intensiveren. De financiering zal ons ook in staat stellen om tegen 2026 tien naoogstcentra en drie maallijnen te bouwen in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Wereldwijd is het inkomen van bijna 50 miljoen mensen, vooral in tropische gebieden, afhankelijk van cacao. Gemiddeld verdienen cacaoboeren in Oost-Afrika minder dan 2 dollar per dag, wat ver onder de armoedegrens ligt.

Sinds de oprichting van het Cacao-Trace programma in 2014 door Puratos en Belcolade, en met de steun van privé investeerdersgroepen, willen we onze sociale en ecologische impact in de toeleveringsketen van cacao positief vergroten.

Cacao-Trace richt zich op een superieure smaak die waarde creëert voor iedereen, van producenten tot consumenten.

Het programma helpt producenten door hen op te leiden in de cacaoproductie. Zo produceren ze cacao van hoge kwaliteit en verhogen ze hun inkomen via de kwaliteitspremie en de chocoladebonus van 0,10 euro per verkochte kilo chocolade.

Vandaag vertegenwoordigen de kwaliteitspremie en de chocoladebonus gemiddeld 3 tot 5 maanden extra loon voor een cacaoboer.

Cacao-Trace bestaat al in verschillende landen ter wereld: Kameroen, Ivoorkust, Mexico, de Filippijnen, Papoea-Nieuw-Guinea, Oeganda en Vietnam.

Jean-Philippe Michaux, onze CFO en Head of Sustainability Steerco zei: "Cacao-Trace is een lange termijn engagement van Puratos voor een duurzame toeleveringsketen. Dit engagement gaat veel verder dan de industrienormen voor duurzame chocolade, het levert waarde op voor iedereen, te beginnen met de cacaoboeren. We zijn ter plaatse bij de boerengemeenschappen om bijna 9.500 boeren te helpen kwaliteitsvolle cacao te telen en hun boerderijen op een duurzame manier te beheren. Deze duurzame financiering is toegekend over een periode van 20 jaar, wat eens te meer de langetermijnvisie van Puratos en haar partners aantoont. Als familiebedrijf denken we aan de toekomstige generaties. Deze financiering zal ons helpen onze inspanningen te versnellen en zelfs onze positieve impact op de groeiende cacaogemeenschap te vergroten. We gaan een verbintenis aan met toekomstige generaties om nog vele jaren te genieten van de best mogelijke chocolade.

Het is zeker iets om trots op te zijn!