Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Nordic Breads Inspiratie

3 jun. 2024

Scandinavië: een geografische en culturele regio in Noord-Europa

Het omvat de soevereine staten Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, evenals de autonome gebieden van de Faeröer en Groenland, en de autonome regio Åland.

Scandinavische broodcultuur

De toekomst van brood ligt in het verleden... en dat geldt zeker voor de broodcultuur in de Scandinavische regio. Kijkend naar het verleden, toen de beschaving evolueerde, werd brood al snel de voornaamste voeding in de Scandinavische regio. Geschat wordt dat al vóór de industriële revolutie de meeste mensen in de Scandinavische regio 0,5 tot 1 kg brood per dag zouden consumeren.
 

Scandinavië is een uitstekende inspiratiebron voor lekker en voedzaam brood... over de hele wereld

OVERBRUG DE VEZELKLOOF door inspiratie te putten uit de volkorenoplossingen die in de Scandinavische regio te vinden zijn.

Naast het bieden van een gezonde optie, blinkt de Scandinavische regio uit in het creëren van heerlijke toepassingen op basis van granen en zaden. Deze vaardigheid in het maken van smakelijke alternatieven sluit perfect aan  bij de voorkeuren van de consument, waardoor het een ideale keuze is om de vezelkloof aan te pakken.

Zoals in veel delen van de wereld wordt tarwe in de Scandinavische regio vooral in brood gebruikt, met name in Zweden en Denemarken. Toch heeft rogge een aanzienlijke bekendheid en is het een integraal onderdeel van de Scandinavische broodtradities. Ondertussen komt haver in Finland ook veel voor, grotendeels vanwege zijn gezondheidsvoordelen.

Ontdek het verhaal

Video afspelen