Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Hoe de houdbaarheid van brood te verlengen

18 jan. 2024

Consumenten brengen minder bezoeken aan winkels, brengen minder tijd door in winkels en zijn geneigd bepaalde producten in grotere hoeveelheden in te slaan. Bakkerij vormt daarop geen uitzondering. Een betere bewaring van brood met natuurlijke oplossingen is de manier om op deze trend in te spelen. Wij hebben enkele tips verzameld waarmee u uw bakkerijproducten een paar dagen langer kunt bewaren, zodat uw klanten langer van heerlijk vers brood kunnen genieten.

TIPS VOOR EEN LANGERE BEWARING VAN BROOD

Eerste tip: Aanzuren! Aanzuren wordt vaak gebruikt in de bereiding van brood om het langer te bewaren. 1% azijn op het meelgewicht toevoegen is een natuurlijke manier om je deeg, en dus je brood, aan te zuren. Kies azijn die bijna smaakloos is voor uw recepten, zoals bijvoorbeeld appelazijn.

Een andere oplossing om het brood beter te bewaren is het gebruik van de juiste verbeteraar, waardoor uw producten gemakkelijk 4 tot 5 dagen houdbaar blijven.  Vervang uw gewone broodverbeteraar door een Soft'r-verbeteraar. Dit geeft extra zachtheid en versheid aan uw brood tot het einde van de houdbaarheidstermijn.

Tot slot, desem! Als u uw eigen zuurdesem gebruikt, helpt dit u al bij de langere vershouding van uw brood. Als u dat niet doet, kan ons assortiment Sapore-desems u helpen om de houdbaarheid te verlengen. En bovendien voegt u daardoor extra smaak toe!

Vergeet niet dat, wanneer uw producten de oven verlaten, ze vrij zijn van elke vorm van contaminatie. Contaminatie is zichtbaar 2-3 dagen na het bakken en het ontstaat tijdens het koelen, snijden, manipuleren en zelfs verpakken. Daarom zullen basismaatregelen van hygiëne zoals het schoonmaken van de werkplek en de apparatuur, het reinigen van uw handen en het dragen van handschoenen de groei van bacteriën voorkomen. En vergeet niet de manipulatie van de gebakken producten tot een minimum te beperken.

Wij zijn ervan overtuigd dat al deze tips de houdbaarheid en conservering van uw producten zullen verbeteren.