Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Bessen uit het Noorden

3 jun. 2024

De landen in het Noorden zijn de meest bosrijke landen van Europa.

  • 50 soorten WILDE BESSEN groeien in het bos

  • 37 daarvan zijn EETBAAR

  • 20 zijn geschikt voor PLUKKEN en CONSUMPTIE

In de landen in het noorden vind je veel verschillende soorten bessen, waarvan de meest populaire bosbessen, rode bosbessen, veenbessen en duindoorn zijn.
Bessen staan bekend om hun gezondheidsvoordelen vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Bessen bevatten weinig calorieën en veel vezels. Bessen worden ook in verband gebracht met een betere geestelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat de antioxidanten en flavonoïden die in bessen aanwezig zijn, stress en angst kunnen helpen verminderen en ook de cognitieve functie en het geheugen kunnen verbeteren.

Sandra Dane - , Magister Agronomie bij het onderzoeksstation Zuivere tuinbouw

 

Wist je dat?

  1. Bosbessen de nummer 1 in antioxidant zijn in vergelijking met meer dan 40 groenten en fruit?
  2. Veenbessen bijna nooit rauw gegeten worden? 95% van de veenbessen wordt verwerkt vanwege de zure smaak.
  3. Zwarte bes 4 x meer vitamine C bevat dan een gemiddelde citroen? 181 mg versus 53 mg per 100 verse bessen/fruit.
     

Allemaal afkomstig uit het noorden. (Baltische staten en/of Scandinavië).
De beschikbaarheid van het gewas bepaalt de herkomstsituatie.

Video afspelen

 

Topfil Wild Blueberry Pieces 60%

Wilde bosbessen zijn, ondanks hun kleine formaat, sappig en hebben een zoete en zure smaak. Deze zijn minder zoet dan gecultiveerde bosbessen en hebben een lichte bitterheid die diepte toevoegt aan hun smaak. 

Topfil Wild Blueberry Pieces 60% heeft een intens fruitaroma en een zoete smaak. De natuurlijke zuurtegraad van de wilde bosbessen zorgt voor een zachte zuurheid die de zoetheid aanvult, waardoor het algehele smaakprofiel dynamisch en smaakvol wordt. 

Topfil Wild Cranberry Pieces 60%

Veenbessen hebben een unieke zure smaak die zowel verfrissend als pittig is. Hun smaak balanceert tussen zuurheid en zoetheid met een lichte bitterheid, vergezeld van subtiele bloemige en aardse ondertonen.

Topfil Wild Cranberry Pieces 60% fruitvulling is een heerlijke mix van zoete en bittere smaken, met een prominente wilde geur en smaak van veenbessen. Het unieke astringente karakter van de vrucht voegt diepte en complexiteit toe aan de algehele smaak, die mooi in evenwicht wordt gehouden door de zoetheid. De subtiele bloemige en aardse ondertonen van het fruit zorgen voor een harmonieuze en bevredigende mix van smaken.

 

Topfil Forest Black Currant Pieces 60%

Zwarte bessen zijn sappige bessen met een zure en licht bittere smaak, met een diepe, rijke en complexe smaak die vaak wordt omschreven als een mix van zoetzure tonen. 

Topfil Black Currant Pieces 60% fruitvulling is een perfecte balans tussen zoete en bittere tonen, met een sterk en opvallend aroma en smaak van zwarte bes. De subtiele zoetheid complimenteert het natuurlijke astringente karakter van de bessen, waardoor een dynamisch en smaakvol profiel ontstaat.

Topfil Forest Berries Pieces 60%

Topfil Forest Berries Pieces 60% fruitvulling heeft een complex en uitgebalanceerd zoet en fruitig aroma-smaakprofiel. De vulling is zoet met een subtiele astringent karakter, en alle bessen dragen bij aan de fruitige tonen die uitgesproken en toch harmonieus zijn. 

De frambozen voegen een heldere en uitgesproken smaak toe, terwijl de bramen zorgen voor een gedurfde en licht bittere smaak met natuurlijke zoetheid en een vleugje scherpte. De wilde bosbessen bieden een intens fruitaroma en zoete smaak met een subtiel zuurtje. Samen zorgen deze bessen voor een heerlijk fruitvullend profiel.

Breng de magie van de BESSEN UIT HET NOORDEN naar je creaties