Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Cheesecake

De New York cheesecake is de Amerikaanse versie van de cheesecake, waarvan de oorsprong teruggaat tot de oudheid.  Het is één van de oudste gebakjes waarvan vandaag de dag nog steeds gesmuld en gegeten wordt. Volgens de traditie werd er al een witte cheesecake met honing geserveerd aan de atleten tijdens de viering van de eerste Olympische Spelen in 776 voor Christus. De versie zoals wij die kennen, werd oorspronkelijk gemaakt in 1545 met een Normandische kaas, Neufchâtel, als basis voor de vulling. In 1872 probeerde een melkveehouder uit Chester, New York, een kaas te reproduceren die leek op Neufchâtel. Hij ontwikkelde een methode om een zoute verse kaas te produceren, die vanaf 1880 op de markt werd gebracht onder de naam Philadelphia Cream Cheese. De meeste bronnen zijn het erover eens dat het een Joodse immigrant was, die zich in New York vestigde, die de versie van de New York Cheesecake ontwikkelde in 1920 zoals we die vandaag de dag kennen, nadat hij het dessert “ontdekte” tijdens een maaltijd waarbij hij één van de gasten was.

Nu erkend als één van de favoriete taarten van Amerika, is 30 juli de datum die in de Verenigde Staten is gekozen voor de jaarlijkse viering van Nationale Cheesecake Dag.