Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Puratos en Bakkersonline bundelen krachten

Artisanale bakkers, patissiers en chocolatiers krijgen toegang tot een platform dat online en in-store shopping combineert

29 okt. 2018

Nieuws

Puratos, de internationale producent van ingrediënten voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector, slaat de handen in mekaar met Bakkersonline, een veelbelovende Belgische start-up. Deze samenwerking vormt een belangrijke stap in de digitale transformatie die Puratos ambieert. Zo biedt het zijn ambachtelijke klanten een eenvoudige tool om snel en professioneel van start te gaan met een eigen webshop waar consumenten makkelijk hun bestelling kunnen plaatsen. Bakkersonline zal meer aandacht krijgen en zal zijn diensten aan meer klanten wereldwijd aanbieden.

DE DIGITALE TRANSFORMATIE VAN ARTISANALE BAKKERS, PATISSIERS EN CHOCOLATIERS MEE HELPEN VORMGEVEN

Bakkersonline biedt een op maat gemaakte totaaloplossing aan voor bakkers, patissiers en chocolatiers zodat zij op de digitale kar kunnen springen en de vruchten van de digitale transformatie kunnen plukken. Het platform is voor ambachtslieden een eenvoudige tool om snel en professioneel van start te gaan met een eigen webshop waar klanten makkelijk hun bestelling kunnen plaatsen. Consumenten krijgen een overzicht van het beschikbare assortiment, duidelijke productbeschrijvingen en  allergeneninformatie. Ze kunnen online betalen en kiezen wanneer ze hun bestelling oppikken. Tot slot kunnen handelaars een getrouwheidssysteem opzetten om terugkerende klanten te belonen.

De voordelen van Bakkersonline voor de ambachtslieden zijn legio: verhoogde omzet, de moderne consument bereiken, efficiëntere productieplanning, beter voorraadbeheer en maximale afvalbeperking.

Ook de consumenten zijn erbij gebaat: zij kunnen de producten die ze online bestelden, oppikken waar en wanneer zij willen. "Vandaag zijn al honderden bakkerijen in België en Nederland overtuigd van het gemak van het online platform. Daarbij komt nog dat consumenten hun tijd nuttiger kunnen besteden want ze verliezen geen tijd meer in de wachtrij", aldus Maxim Sergeant, oprichter en CEO van Bakkersonline.

INNOVEREN VOOR EEN BETERE ERVARING VOOR KLANT EN CONSUMENT

Puratos heeft als doel om klanten te helpen nog meer succes te oogsten door ingrediënten van hoogstaande kwaliteit te ontwikkelen, te produceren en te leveren. Daarnaast zijn ook de technische ondersteuning en het marketingadvies dat Puratos biedt van hetzelfde hoge niveau. "Wij willen innovatie uitstralen. Niet alleen in de  kwaliteit van onze producten, maar ook in de diensten die we onze klanten verlenen", aldus Daniel Malcorps, CEO van Puratos.

Hoewel er dagelijks nieuwe technologieën bij komen, blijft Puratos zijn ambitie om zijn klanten te helpen de beste producten te maken trouw. Puratos gelooft dat de gerieflijke, digitale diensten die het zijn klanten ter beschikking stelt, meer tijd geeft om hun brood, gebak en chocolade nog lekkerder te maken.

"Onze joint venture met een van de meest veelbelovende start-ups van de sector zal artisanale bakkers, patissiers en chocolatiers over de hele wereld het zetje geven dat ze nodig hebben om op de digitale kar te springen. Met deze nieuwe dienst kunnen onze klanten hun consumenten het leven een stuk comfortabeler maken: zij kunnen de producten die ze online kopen in de winkel oppikken zonder in de wachtrij te hoeven staan. Deze eenvoudige oplossing draagt veel  groeipotentieel in zich. Ze zal onze klanten helpen nog slimmer te werken", besluit Daniel Malcorps.

VAN VEELBELOVENDE START-UP TOT MULTINATIONAL

Vandaag heeft Bakkersonline ruim 350 klanten, verspreid over België en Nederland. Vorig jaar werden zo’n 131.000 bestellingen geplaatst op het platform.

"Puratos heeft wereldwijd vestigingen en beschikt over een enorme knowhow. Ik ben ervan overtuigd dat nuttige tools dankzij die twee factoren makkelijker hun weg vinden tot bij artisanale handelaars, zodat ze daar nog meer omzet uit kunnen puren. Maar ook onze bestaande klanten zullen daar hun voordeel uit halen, in de vorm van nieuwe functies om hun digitale aanwezigheid te versterken", besluit Maxim Sergeant.

Voor meer duidelijkheid en een gemakkelijkere internationale communicatie zal het platform eerstdaags worden omgedoopt tot “Bakeronline.com”. Eventuele vragen over deze joint venture kunt u mailen naar  info@bakkersonline.be.

Over Bakersonline

Bakkersonline werd in 2013 opgericht in Gent. Het is een dynamisch, jong bedrijf met 10 medewerkers dat zijn technologie beschikbaar maakt voor ruim 350 bakkerijen, verspreid over België en Nederland.

Neem voor meer informatie een kijkje op www.bakkersonline.be

Perscontact Puratos Group

Pascale Jantcheff
Puratos Group Marketing Services Director
T +32 2 481 44 44
E info@puratos.com

Perscontact Bakkersonline

Maxim Sergeant
Bakkersonline Founder and CEO
T +32 491 36 36 28
E info@bakkersonline.be