Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Belcolade, echte Belgische chocolade in een nieuw jasje

Belcolade blijft de chocolade-industrie in beweging houden met een krachtige troef: de Belcolade herlancering. Het begin van een nieuw hoofdstuk in de wereld van chocolade.

Echte Belgische chocolade
Nieuws
Over Puratos
Chocolade

21 nov. 2022

Hoe het ooit allemaal begon

Het avontuur van Belcolade begon in 1988 met een droom: de traditie en knowhow van echte Belgische chocolade behouden en vereeuwigen. Aangezien Puratos altijd een passie heeft gehad voor chocolade, was het logisch om deze rijke traditie te helpen beschermen door te investeren in de productie van echte Belgische chocolade in België. Onze knowhow en de erkenning van de kwaliteit van Belgische chocolade door de consument zijn de fundamenten die ons toelaten onze klanten te helpen bij hun groeiprojecten. Het ontstaan van Belcolade was een hoogtepunt van een collectieve passie voor de geweldige smaak van Belgische chocolade.

Een nieuwe look voor een nieuw tijdperk

Net zoals Puratos in 2022 een nieuwe merkidentiteit kreeg, is het nu de beurt aan Belcolade voor een opfrissing van het merk. De vernieuwing is bedoeld om de smaakgerichte, duurzame en innovatieve visie van Belcolade beter te weerspiegelen, terwijl onze klanten de nodige creatieve en technische ondersteuning krijgen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

Naast een nieuwe identiteit, met een frisse nieuwe stijl voor verpakkingen, visuals en communicatie, stapt Belcolade over op volledig duurzame en recycleerbare verpakkingen. Belcolade legt de lat hoger inzake duurzaamheid en gaat verder dan de typische industriële praktijken om een echte impact te maken voor een betere gezondheid, een beter leven en een betere planeet.

Cacao-Trace, een uitzonderlijke wereld van uitzonderlijke chocolade

Cacao-Trace, ons duurzaamheidsprogramma voor chocolade, blijft een belangrijk speerpunt in onze strategie. Door chocolade te kopen uit het Cacao-Trace programma draagt u bij aan het creëren van waarde voor iedereen, van boer tot consument. Belcolade wil, net zoals Puratos, tegen 2025 100% duurzame chocolade aanbieden.

Onze chocolade wordt verkregen uit bonen van de hoogste kwaliteit, gefermenteerd en gedroogd volgens strikte richtlijnen. In onze naoogstcentra, dicht bij de cacaoboeren, controleren en verbeteren deskundige fermentatie-experts het fermentatieproces. Dit zorgt voor een consistente superieure smaak voor chocoladeliefhebbers en heeft bovendien een grote impact voor de cacaoboeren, waarbij hun inkomsten stijgen en hun algemene levensomstandigheden verbeteren.

De waarde van kwalitatief betere chocolade wordt gedeeld via de Chocoladebonus: 0,10 euro per verkochte kilo chocolade gaat rechtstreeks naar de cacaoboeren waarmee we samenwerken. Dat geld wordt onder meer gebruikt voor de bouw van scholen, toiletten en waterstations en de financiering van onderwijs en schoolbenodigdheden voor kinderen in de gemeenschappen.

Ga voor meer informatie over de rebranding van Belcolade of Cacao-Trace naar www.belcolade.com of neem contact op met info@belcolade.be.

Video afspelen