Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

5de editie Week van de Eclair

17 apr. 2023

Mixen voor fijne patisserie
Patisserie
Eclair
Fruitconcentraten
Mixen voor mousses and bavarois
Margarines & vetstoffen
Artisanaal
Mixen voor patisseriecrème
Vullingen
Opklopbare plantaardige bereiding
Glassage

De Week van de Eclair is aan zijn vijfde editie toe. Deze nationale campagne wint jaar na jaar aan populariteit. Vorig jaar namen meer dan 800 bakkers in België deel. Dit jaar loopt de Week van de Eclair van zaterdag 17 tot en met zondag 25 juni 2023.

Creativiteit ten top

Consumenten genieten nog steeds van de traditionele eclair, maar zijn ook op zoek naar vernieuwende creaties in smaak, textuur en uitzicht. Heel wat bakkers gaan daarom creatief aan de slag, want eclairs maken is een echte kunst. 

Matty Van Caeseele en Ludo de Kok inspireerden jullie de afgelopen jaren met heel wat recepten. We verzamelden daarom jullie favoriete eclairs van de voorbije 4 jaar in een receptenboekje. Vraag ernaar bij uw Puratos vertegenwoordiger!

Een nieuwe eclair mocht echter niet ontbreken, dus ging Matty aan de slag met een Topfil fruitvulling, een knapperige praliné van PatisFrance en Belcolade Cacao-Trace chocolade. Ontdek hier het recept de Eclair Saint-Honoré alsook de receptenvideo.

Communicatiemateriaal

Net zoals voor de voorbije edities ontwikkelden we een kit met communicatiemateriaal waarmee u kan communiceren over de Week van de Eclair richting uw klanten. Deze kit bevat:

  • Een poster;
  • Een raamsticker: kleef deze op uw winkelraam zodat uw klanten in één oogopslag zien dat u deelneemt;
  • Kleine taartdoosstickertjes: kleef deze enkele weken voor de start op uw taartdozen. Op die manier kondigt u de week vooraf aan.

U wenst een kit te ontvangen? Vraag ernaar bij uw Puratos vertegenwoordiger!

We hebben ook social media materiaal voorzien waarmee u online kan communiceren via uw Facebook of Instagram pagina of op de website van uw bakkerij. Deze beelden kan u hier downloaden.

Wij wensen u heel veel succes toe en aarzel niet om dit succes online te delen via de hashtag: #weekvandeeclair