Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

La Pistache individueel

Ingrediënten

Werkwijze

1. Zanddeeg met pistache
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 3 mm dikte en snij rechthoeken van 7,5x16 cm. Bak af in een vloeroven op 170°C gedurende ± 16 min. met open dampsleutel.

2. Madeleinebiscuit

Smelt de boter. Meng de Patis’Madeleine samen met de gesmolten boter, de eieren en de zeste van citroen met de vlinder gedurende 4 min. Strijk uit op een bakplaat met bakpapier over 40x50 cm. Bak af op 190°C gedurende ±13 min. met gesloten sleutel.


3. Marsepein met pistache

Verwarm het water en de Starfruit Citron tot het kookpunt en laat de suiker oplossen. Laat afkoelen en slap hier mee de marsepein af. Voeg vervolgens de Pralirex Pistache toe.


4. Aardbeienvulling

Klaar voor gebruik.
Tip: Voeg een beetje zeste van limoen toe voor extra frisheid.


5. Pistachemousse

Meng het gelatinepoeder met het water (1) en laat gedurende 15 min. weken. Verwarm het water (2) tot het kookpunt en meng vervolgens met de Cremyvit met een klopper gedurende 3 min. Smelt intussen de Selection Blanc Intense Cacao-Trace drops tot 40°C en meng deze met de voorgaande bereiding samen met de Pralirex Pistache. Voeg eveneens de geweekte gesmolten gelatinemassa toe. Voeg als laatste de vloeibare Chantypak en room toe en mix met de staafmixer. Dek af met plastiekfolie en plaats in de koeling op 4°C. Eénmaal deze 7°C bereikt, kan je de massa opkloppen tot een mousse.


6. Pistachecoating

Smelt de Selection Blanc Intense Cacao-Trace drops voorzichtig samen met de andere ingrediënten tot 40°C. Homogeniseer en mix de textuur van de koekjes kapot met een staafmixer. Verwerk op 30-32°C.


Compositie

  1. Zanddeeg met pistache
  2. Madeleinebiscuit
  3. Marsepein met pistache
  4. Aardbeienvulling
  5. Pistachemousse
  6. Pistachecoating

Opbouw

Rol het zanddeeg met pistache (1) uit op 3 mm dikte en fonceer de gewenste vorm. Bak af in een vloeroven op 170°C gedurende ± 20 min. met open dampsleutel. Doe 25 g aardbeienvulling (4) in een siliconenvorm en plaats in de diepvries. Bereid schijfjes madeleinebiscuit (2) voor die netjes in de zanddeegbodem passen, snij eventueel bij qua hoogte om niet boven de croute uit te komen. Breng onderaan in de gebakken zanddeeg met pistache (1) een laagje marsepein met pistache (3) aan en plaats hierop een schijf madeleinebiscuit. Spuit hierop een bol met de pistachemousse (5). Ontvorm de bevroren aardbeienvulling (4), haal deze door de Puratos Miroir Glassage Fruits Rouges en plaats in het midden van de bol pistachemousse. Plaats de zanddeegbodem op een draaitafel en spuit de zijkant op met pistachemousse (5) met een kleine effen spuitmond. Strijk gelijk op de zanddeegbodem. Plaats een prikker in het gebakje en plaats kort in de diepvries. Dip daarna de onderkant in de pistachecoating (7). Verwijder de prikker en decoreer. Tip: strijk de binnenkant van de gebakken zanddeegbodem in met pistachecoating (7) om extra te beschermen tegen vochtigheid. 

Tip: strijk de binnenkant van de gebakken zanddeegbodem in met pistachecoating (7) om extra te beschermen tegen vochtigheid.

Ontdek

Gelijkaardige recepten