Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Double heart

Ingrediënten

Werkwijze

Madeleinebiscuit met pistache

Smelt de boter. Meng de Patis’Madeleine met de gesmolten boter, de eieren en de Pralirex Pistache met de vlinder gedurende 4 min. Strijk 870 g op een dikte van 5 mm uit op een bakplaat van 40x60 cm, voorzien van bakpapier. Bestrooi met gebroken pistachenoten. Bakken op 200°C gedurende ± 8 min.


Krokant

De Pralicrac Chocolait lichtjes verwarmen om makkelijk te verwerken. Strijk uit over de madeleinebiscuit met pistache (1) en steek schijven van 5 cm diameter uit.


Amandelzanddeeg
Meng alle ingrediënten met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit tot 3 mm dikte en steek schijven van 8 cm diameter uit. Bakken in een vloeroven op 170°C gedurende ± 16 min. met open dampsleutel.

Pistachecrémeux

Kook de room samen met de melk. Giet deze al roerend op het eigeel. Verwarm opnieuw tot 85°C. Voeg de Bavarois Neutre en de Pralirex Pistache toe en mix met een staafmixer. Giet in siliconen vormen, 20 g per vorm. Plaats in de diepvries.


Frambozenmousse

Verwarm de Starfruit Framboise tot 50°C. Voeg de Bavarois Neutre toe en meng met de klopper. Voeg de halfopgeklopte room en Chantypak toe met de spatel. Vul siliconen vormen* voor de helft (30 g) met de mousse. Plaats hierin de inserts (1+2+4) met de krokant naar boven. Duw deze geleidelijk aan in de mousse en zorg dat de krokant gelijk komt met de rand van de vorm, strijk af. Plaats het geheel in de diepvries om te kunnen ontvormen en te kunnen afwerken met de glassage. Tip: om de smaak en het visuele aspect te versterken kan u Puratos Topfil Finest Raspberry 70% CL toevoegen. 

*Gebruikte vorm: Silikomart® Stone 85


Rode vruchten glassage

Verwarm de Miroir Glassage Fruits Rouges tot 38°C en overgiet de bevroren gebakjes. Plaats deze op de amandelzanddeegbodems (3) en werk af.


Compositie

  1. Madeleinebiscuit met pistache
  2. Krokant 
  3. Amandelzanddeeg 
  4. Pistachecrémeux 
  5. Frambozenmousse 
  6. Rode vruchten glassage

Ontdek

Gelijkaardige recepten