Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Can sugar-reduced chocolate still be tasty?

20 nov. 2019

Producten maken met claims
Chocolade
Clean label
Echte Belgische chocolade
Patisserie
Chocolade

Het “Taste Tomorrow” onderzoek van Puratos toont aan dat consumenten hun eetgewoonten aanpassen en op zoek zijn naar gezondere alternatieven en producten die bijdragen aan hun welzijn. Met ons Puratos Gezondheid & Welzijnsprogramma streven we naar gezondere oplossingen. Belcolade tilt dit engagement naar een hoger niveau. We hebben een manier ontdekt om suiker te verminderen zonder impact op de smaak of de textuur!

Verandering is nodig

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt aan om maximaal 10% van onze calorie-inname uit suikers te halen. Vergeleken met het huidige consumptiepatroon consumeert de gemiddelde mens 300% meer suiker dan aanbevolen! Consumenten die op zoek zijn naar manieren om hun eetgewoonten te verbeteren, kijken vaak naar het verlagen van hun suikerinname. Daarom is Puratos op zoek gegaan naar de ontwikkeling van een volledig assortiment ingrediënten die minder suiker bevatten. En nu zijn we er ook in geslaagd om het suikerniveau in chocolade met 40% te verlagen! Maak kennis met onze Belcolade Selection Noir Sugar Reduced en Belcolade Selection Lait Sugar Reduced.

Boordevol smaak, minder suiker

Het verminderen van suiker is zelden een eenvoudige taak. Bij chocolade speelt suiker een belangrijke rol. Suiker zorgt voor de zoetheid, het volume, de textuur en de kristalstructuur heeft invloed op de verwerkbaarheid. Het is dus geen gemakkelijke taak om suiker te vervangen. Maar het is gelukt! We hebben 2 buitengewone chocolades gecreëerd:

  • Belcolade Selection Noir 55 Sugar Reduced (40%) Cacao-Trace: een gebalanceerde pure chocolade met fruitige toetsen en een geroosterde cacaosmaak.
  • Belcolade Selection Lait 34 Sugar Reduced (40%) Cacao-Trace: een perfect gebalanceerde melkchocolade met toetsen van zoet, melk en karamel en een cacaosmaak.

Onze chocolades met een verlaagd suikergehalte zijn niet alleen gezonder, maar ook 100% natuurlijk. Dankzij een nieuwe generatie suiker-reducerende technologie die alleen gebruik maakt van clean label ingrediënten, verlagen we het suikergehalte met 40% en behouden we de belangrijke functionaliteiten van suiker. En met opvallend succes: onze Selection Noir en Lait Sugar Reduced chocolades overtrof de verwachtingen van de consument tijdens onze Sensobus-test. Onze Belgische consumenten bevestigden dat we zelfs bij het verminderen van suiker nog steeds een superieure smaak garanderen!

De Heilige Graal

Onnodig te zeggen dat we bij Belcolade een passie hebben voor smaak. Maar we willen ook bouwen aan een duurzame toekomst voor cacao. Beide Sugar Reduced referenties zijn Cacao-Trace gecertificeerd waardoor de boeren een extra chocoladebonus ontvangen voor elke kilo verkochte chocolade. De impact op het leefbaar inkomen voor onze Cacao-Trace boeren is gemiddeld drie keer zo groot als bij andere duurzaamheidsprogramma's. Door het baanbrekende Cacao-Trace programma te combineren met onze Belcolade Selection Noir en Lait Sugar Reduced chocolades, wordt het beste van drie werelden samengebracht: de heilige graal van smaak, gezondheid en duurzaamheid.

Video afspelen

Hoe een vermindering van suiker claimen

Een vraag die vaak wordt gesteld, is: kunnen we hetzelfde niveau van vermindering van suiker bereiken door alleen chocolade te gebruiken met een hoger cacaogehalte? Het simpele antwoord is nee, want daarmee creëer je een heel ander soort chocolade met een ander smaakprofiel en functionaliteit. En de ‘claim voor suikerreductie’ is ingesteld ten opzichte van het referentieproduct. En er is meer. Omdat chocolade met een hoger cacaogehalte ook meer vet bevat, resulteert dit in hogere calorieën. Wanneer de suiker wordt verlaagd maar de calorieën worden verhoogd, is de claim ‘suikerreductie’ niet geldig.

Laat uw consumenten genieten van chocoladeproducten boordevol smaak en textuur en sluit tegelijkertijd aan bij de trend van clean(er) labels. Hoe eenvoudig het ook klinkt, u hoeft uw proces of recept niet aan te passen! Hou er echter rekening mee dat wanneer u uw volledige eindproduct wilt claimen als “verminderd in suiker”, dan moet het volledige eindproduct ten minste 40% minder suiker bevatten, niet alleen de chocolade. Om u daarbij te helpen, ontwikkelde Puratos een volledig assortiment aan suikervrije oplossingen in chocolade en patisserie. Wij maken van het verminderen in suiker een fluitje van een cent!

Ontdek nu ons volledige assortiment! Neem contact op met uw vertegenwoordiger voor meer informatie over onze oplossingen met minder suiker.