Crème Carré

Werkwijze

Kneedtijd (spiraal): 4 min in 1ste versnelling + 4 min in 2de versnelling.
Basistemperatuur*: 54°C
Deegtemperatuur: 22°C
Massarijs : na het kneden, het deeg gedurende een half uur in de vriezer plaatsen.
Opmaak: de Mimetic intoeren. 2 toeren van 3 geven en terug gedurende een halfuur in de vriezer plaatsen. Daarna een 3de toer van 3 geven. Het deeg uitrollen tot een dikte van 4 mm en deeg prikken. Verdelen in vierkanten (van 10 cm bij 10 cm) en op platen plaatsen.
Eindrijs: 60 tot 90 min, 30°C, 80% R.V.
Decoratie voor het bakken: 2 maal doreren met Puratos Sunset Glaze.
Oventemperatuur: 210°C
Baktijd: 18 min met toevoeging van een beetje stoom. 3 min voor het einde van de baktijd, de sleutel openen. 


*Basistemperatuur – Bloemtemperatuur – Omgevingstemperatuur = Watertemperatuur

Tips & Tricks

  • U kan in plaats van de Mimetic 20 ook de Mimetic 32 gebruiken (1 op 1 vervangen).
  • Om nog meer smaak in uw eindproduct te verkrijgen, is het aangewezen het deeg de dag voordien te maken en het te bewaren op 3°C.