Onze Verbintenis

Balance-Nutrition Vandaag de dag is verantwoorde voeding wereldwijd één van de belangrijkste uitdagingen van de voedingsindustrie. Steeds meer consumenten gaan op zoek naar gezondere alternatieven met meer voedingswaarde, maar willen daarbij niet inbinden op genot of gebruiksgemak. Deze trend is echter niet alleen een uitdaging, maar biedt ook een waaier aan opportuniteiten. Hierdoor is verantwoorde voeding één van de belangrijkste drijfveren van innovatie in voeding.
Vandaag de dag is verantwoorde voeding wereldwijd één van de belangrijkste uitdagingen van de voedingsindustrie.

Puratos heeft een lange en rijke geschiedenis in R&D en innovatie. Al in de beginjaren werd er sterk ingezet op lange termijn onderzoek, zowel intern als in samenwerking met universiteiten. De laatste jaren is verantwoorde voeding een belangrijke focus geworden binnen onze onderzoeksactiviteiten. We dragen bij aan een gebalanceerd voedingspatroon voor consumenten in de vorm van de volgende drie beloften:

1. Voedingswaarde vormt de kern van alle Puratos producten

Bakkerijproducten leveren voedingswaarden die essentieel zijn voor onze gezondheid en vormen daarmee een onderdeel van een gezond en gebalanceerd voedingspatroon. Puratos verbindt zich tot het ontwikkelen van producten en oplossingen voor het bereiden van brood, banket en chocolade met de nadruk op voedingswaarde, waarbij het behoud van smaak een voorwaarde is. Onze expertise in technologie, voeding en sensoriële analyses maakt dit mogelijk.

2. Het ondersteunen van onderzoek

Puratos verbindt zich tot het ondersteunen van wetenschappelijk voedingsonderzoek voor de sectoren waarin zij actief is, met de hulp van erkende wetenschappers. Puratos engageert zich om de innovaties die uit dit onderzoek voortvloeien te implementeren door nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande producten nutritioneel te verbeteren, met respect voor de wettelijke aanbevelingen inzake voeding en gezondheid.

3. Het delen van kennis

Puratos verbindt zich tot het delen van relevante informatie en recepten met haar klanten. Zo helpt Puratos bakkers, patissiers en chocolatiers om nutritioneel geoptimaliseerde producten te bereiden, die voldoen aan de verwachtingen van de consument.

Gerelateerde artikels

Gerelateerde documenten