Les Arômes de Cyrano

Les Arômes de Cyrano De chocolade-experts van Belcolade raakten geïntrigeerd door de verschillende smaaksensaties en hebben daarop de verschillende smaakprofielen van chocolade onderzocht en ontcijferd. Deze wetenschappelijke analyse van de moleculaire compositie van chocolade, gecombineerd met een sensoriële analyse heet ‘Les Arômes de Cyrano’, genoemd naar de Franse schrijver en ontdekkingsreiziger Cyrano de Bergerac.
De geïdentificeerde aroma’s worden verzameld in zeven verschillende categorieën: 

  • Zoet (honing, vanille, karamel, drop, toffee)
  • Gegrild (koffie, hazelnoot, mokka)
  • Specerijen (bloemen, tabak, kaneel, kruidnagel)
  • Aarde (humus, hout, champignons, verse walnoten)
  • Fruit (gedroogde vijgen, olijven, roze pompelmoes, citrusvruchten, druiven)
  • Cacao (rauw/natuur, koffiebonen, azijn, gerookt) 
  • Zuivel (gekookte melk, boter)

Les Arômes de Cyrano wordt gebruikt om unieke cacaosoorten uit de wereld te identificeren en te beschrijven, om u zo een exclusief chocoladegamma te kunnen aanbieden. Een chocolade moet de Cyrano test doorstaan op vlak van specificiteit en uniciteit alvorens deze deel kan uitmaken van de Belcolade Origins collectie.

Cyrano flower

Chocolate Foodpairing®

Foodpairing

De methodologie van de Cyranoaroma’s werd samengevoegd met de know-how van Foodpairing®, een online platform voor smaakcombinaties opgericht door Bernard Lahousse. Zo hebben Belcolade en Foodpairing® een techniek van 'chocolate foodpairing' ontwikkeld die weergeeft welke ingrediënten perfect samen passen met een bepaalde chocolade.

Wanneer verschillende ingrediënten dezelfde aromatische molecules bezitten, zullen ze harmonieus samen gaan. De geschikte combinaties worden uitgezet op een ‘Foodpairing® tree’ en zijn zowel lekker als verrassend. In het midden van de boom bevindt zich de chocolade met daar rond de beste match binnen de voedselcategorieën.

Zo helpt Foodpairing® u om nieuwe richtingen in te slaan bij het uitdrukken van uw creativiteit. Alle kennis die we rond Foodpairing hebben opgebouwd kan u raadplegen op de website van Chocolate Foodpairing®.
De geschikte combinaties zijn zowel lekker als verrassend.
Foodpairing Tree